dinsdag 14 juni 2011

over platgetrapt gras, koude frieten, zoete mayo, een kroket, zwaffelworsten en Foo Fighters

Dit weekend was het Pinksteren en daar wordt naar uitgekeken in onze casa. Niet omdat we buitengewoon katholiek zijn opgevoed, maar omdat dan in het Nederlandse Landgraaf Pinkpop plaatsvindt!
meestal ben ik een proper meisje, fris gewassen, hakjes en jurkjes, maar zo een enkele keer per jaar komt de stoere chick in mij naar boven en smijten we ons volledig in het festivalleven. Lees: slapen in den auto of in een klamme tent, zwansossiskes met appelmoes als ontbijt, middageten eten om 17u en avondeten rond 23u, bovenop een pak friet zitten en het pas merken als je weer opstaat en in de gietende regen staan denken:damn, is de rits van de tent wel dicht? en natuurlijk daartussen een occasioneel optreden van een groepje die net in de buurt was en een eireke komt spelen.
Dat leven is wel al gekoeld met de geboorte van Mila van hele weekends op een wei vertoeven, naar een enkel dagje. Dus geen flessen water of bidons meer sleuren om daar met een deftig gewassen kop rond te lopen maar gewoon 's morgens een lekkere douche nemen (in een douche die niet net als toilet is gebruikt zoals op menig festivalcamping! blijkbaar is dat een beter alternatief dan een dixie volgens sommigen :)) en dan op het gemakske vertrekken. Ook altijd een klassieker op een festival: de Vent die de vent wilt uithangen (lees: stoer doen met de andere aanwezige venten) en slechte ventenmoppen vertelt. Dat foutje vergeven we hem wel na het weekend.
Dit jaar werd Pinkpop een groepsbezoekje met 7.  Het was alweer lang geleden dat ik met sommigen nog eens een festivalleke had meegepikt.
Wat ik heb bijgeleerd (altijd leuk als je kan zeggen dat je nog steeds iets hebt bijgeleerd) is dat je in Nederland moet kiezen tussen zoete en zure mayo (en geloof mij, op de ene of andere manier is geen 1 van de 2 eetbaar!) en dat ze daar ook vleeskroketten tussen een wak broodje steken en daar dan nog 5 euro voor durven vragen. Maar geeft toe, ik zou nog liever zo een vleeskroket en een wak broodje eten in plaats van swaffelworsten. Ik heb geen idee wat het precies was, maar gezien de betekenis in den Dikke van Daele had ik geen zin om zo een worst op een bbq te zien liggen! en al zeker niet tussen de reuze-brochetten!


Het was een gezellige dag, waar ook wat sfeerfotookes van bestaan
Hier hadden we Joop nog bij. Die is later op de avond een beetje vermist geraakt...


een actiebeeld van het beste van de dag: de Foo Fighters! elke cent van het ticket dubbel waard!!!

Nog een actiefoto

Er werden anekdotes en grappige situaties verteld, oude plannen bovengehaald en oude beloftes nog eens herinnerd. Sommige doenbaar, andere zullen dan weer net iets langer moeten in de kast blijven, maar wie weet, maybe in the next life, when we're both cats

Geen opmerkingen:

Een reactie posten