donderdag 12 januari 2012

amaai zo stillekes dat men een winterslaap zou vermoeden

Jaja, het is nogal stil ten huize Liezewiezewoes, onmenselijk stil zeg ik u. Zo stil dat ne mens er zenuwachtig van zou worden. Zo stil dat er zelfs een winterslaap van zou kunnen komen, moest het nu ook eens deftig winter zijn (je kan het geen winter noemen als je door de venster al paasbloemen ziet bloemen natuurlijk).

Hoe komt dat? Awel, mijn vrienden Brother en Bernina zitten al van maandag in de kast weggestopt. (Ok eigenlijk van dinsdag want maandag was het Sewing is Fun, berichtje met gemaakte maaksel zal wel nog eens komen als ik de de kodak gelocaliseerd heb.) dat komt omdat ik, laat ons zeggen door omstandigheden, volgende week terug een test heb voor mijn werk, en ik dus 's avonds zou moeten studeren. En dat lukt mij niet als mijn vrienden zo open en bloot naar mij staan te lachen. Dus heb ik ze wijslijk weggestopt in de kast waar ik hen niet hoor en zie.
De situatie zal niet beteren want halverwege februari heb ik mijn eindtest en daar gaat serieus wa blokwerk aan vooraf moeten gaan vrees ik.
Probleem: ik heb intussen een geboorte en ik zou wel iets voor willen maken voor dat vers kindeke, dus ik hoop dat de dame in kwestie de baby in kwestie lang genoeg kan binnen houden :) Of toch tot die test volgende week is gepasseerd en liefst ook vroeger dan de week voor half februari :) Kortom mag ze bevallen van 21 januari tot 12 februari, dat zou mij wel uitkomen.

Tweede reden, De Vent is sinds kort weer naarstig aan het werk voor de quiz die hij ergens in april helpt organiseren, dus weinig last en praat van die kant.

Derde reden, mijn Milababy gaat terug naar school na de kerstvakantie en ze moet nog serieus aanpassen aan het schoolritme. In de vakantie mocht ze van mij uitslapen en bleef ze op gewone dagen een uurtje langer op dan normaal. Uiteraard met de feestdagen mocht ze mee vieren en heeft ze heel flink bewezen dat ze net als papa een beetje een nachtuil is. Het schoolritme valt haar weer wat zwaar merk ik. Ze gaat keurig om 19u slapen en staat om en bij 7u30 op, maar door die hele dag spelen en leren is ze zo moe dat ze met moeite wakker is als ze haar fles melk nog drinkt voor het slapengaan. U moet eens proberen kindertandjes te poetsen van een kind dat hangt te slapen in uw armen. Dat is niet zo eenvoudig als men zou denken.

Dus ja u ziet, het kan er dus ook eens stil aan toe gaan en dat kan eens leuk zijn, maar ik hoop toch snel terug wat lawaai in huis te hebben.

2 opmerkingen: