donderdag 21 november 2013

Queen of the jungle

Die oudste meid van mij, das me nogal wa ze. Bescheidenheid staat niet in haar woordenboek. Dagelijks staat ze voor mijne oven, haarzelf te spiegelen. Ter info,  die oven zit in de keuken (uiteraard want in de living zou pas belachelijk zijn) op haar hoogte en is van een soort spiegelglas.
Madam staat dan te kijken of haar haar mooi ligt, of haar 'lipfestip' (lippenstift is blijkbaar een moeilijk woord) nog goed zit en of haar kleertjes wel mooi zijn.

Ik krijg ook vaak een hele uitleg van wat mooie kleertjes zijn en wat niet. Momenteel vallen de jurkjes en rokjes in de categorie: mooie-meisjes-kleding, gelukkig maar.
Als ik haar kleren klaar leg voor de dag daarop, helpt ze me met het goede kleur van kousen zoeken.
Ik ga daar nog werk aan hebben vrees ik, aan de kind.
Ik kan maar hopen dat kleine zus van het rustige en volgzame type zal zijn, kwestie van niet teveel in de clash te gaan met de Queen Bee. Maar momenteel is de zussenrelatie dik ok. Mila vertelt verhaaltjes aan kleine Nena, geeft ontelbare kusjes en knuffeltjes, entertaint kleine zus met dansshows... Maar kleine zus kan haar uiteraard nog niet verzetten tegen al die praktijken. Time will tell.

Begin september ging ik een nieuwbakken vriendinnetje en even nieuwbakken mama gaan bezoeken. Toevallig woont het nieuwe vriendinnetje in het exotische West-Vlaanderen, niet ver van Den Beer, hoera zeg!
En toevallig is dat vriendinnetje ook begonnen met naaien, toevalstreffer!
Een bezoekje aan Den Beer was dus de evidentie zelf! Enig bewijsmateriaal van daar is al verwerkt in een rok voor mezelf. Maar tijd om foto's te nemen hebben we nog niet gevonden.
Maar even terug naar mijn vriendinnen-bezoek-dag! Omdat we er nog geen genoeg van hadden na Den Beer, reden we ook nog es naar de Soldeur in Kortrijk.
Daar zag ik een schoon stukje leeuwenstof, de king of the jungle. Ik kocht net genoeg om een eenvoudig rokje voor Mila uit te halen. De kleurtinten vond ik heerlijk herfstig!


'Ik ben heel gevaarlijk!', riep Mila vrolijk


Het is een heel simpel a-lijnrokje, met een gewone rits aan de achterkant gestoken en elastiek, om de boel wat mooi te laten aansluiten.

De geweldige glitterschoenen komen van bij Raaf en Vos. De glitters zitter er echt stevig op! Na veel speelbeurten kwamen er pas een paar glitters los. Die ik er vakkundig weer opsmeerde met glitternagellak van Kruidvat!
De broekkousjes zijn van le collégien en komen ook van Raaf en Vos.
6 opmerkingen:

 1. Oh, wat een poppetje met haar prachtige rokje en te gekke glitterschoenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zó herkenbaar!!
  Echt een tof rokje, en die glitterschoenen, ik zal maar zorgen dat die van mij die niet te zien krijgt, of ik mag ook nog naar Herzele rijden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je schrijft het geweldig, het kind & toebehoren zien er goed uit, you're back ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van generatie op generatie, mijn opa zei altijd tegen mijn moeder dat de spiegel zou verslijten ...
  Bij ons heeft de spiegel ook al afgezien (en de grote ramen bij bepaalde lichtinvallen), vooral door de oudste, de jongste gaat daar zo af en toe in mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig rokje! En die schoenen: gij geeft mij het perfecte idee!

  BeantwoordenVerwijderen