maandag 1 december 2014

Monkey girl

Dat kleine Nenaatje, dat is me er eentje. Je kan zeggen dat het een deugniet is, als je voor het understatement van het jaar wilt gaan.

Het kind heeft iets met kasten. Ze is wild enthousiast van mijn kast in de keuken die gevuld zit met conserven en bokalen. Het is werkelijk ontelbaar hoe vaak ik in de zetel ga zitten en er een blik zalm of bokaal appelmoes onder het kussen blijkt verstopt te zitten.
Het kind 'winkelt' ook echt in die kast. Ze neemt pakjes, brikjes en conserven vast, bekijkt ze aandachtig, om dan te beslissen welke er mee mogen op haar tocht doorheen het huis, waarbij de kleine poppenplooibuggy dienst doet als winkelkar.

De boekenkast is ook zo een geliefde plek. Want naast boeken uit die kast sleuren, kan je daar ook inkruipen, monkey style enzo.

Kleine Nena, die beseft ook wel dat ze dat allemaal niet mag doen, want ze gaat er als een pijl uit een boog vandoor als ze doorheeft dat je haar ziet en zou kunnen 'straffen'. Die mollige peuterbilletjes dragen haar zo snel ze kan ergens anders heen dan. Heel grappig, dat wiebelende loopje, met dat pamperkontje.

Omdat zo van die avonturen toch best te doen zijn in comfortabele kledij, draagt Nena vrij vaak een legging. Ook al omdat een jeans niet altijd makkelijk aangaat, aan die billetjes van haar.
Ik had nog ergens diep in de kast een restje tricot, ooit een t-shirt geweest voor mijn nichtje haar jongenstweeling. Net genoeg om een legging uit te maken, volgens haar gratis patroontje off course.

Het kind heeft naast een fascinatie voor mijn blikken zalm ook een juwelenfascinatie. Ze wil zowat altijd een ketting aan, om dan fier met de borst vooruit doorheen het huis te paraderen.


<3 de billetjes!

 

 

En <3 dat pamperpoepje!

Naast een beetje kwajongen schuilt er zeker een meisje meisje in haar. Want een echt poppenmoedertje is ze zeker. En dol op schoenen, dat ook!
 

12 opmerkingen:

 1. Zo'n schattige legging, het perfecte stofje voor een kleine deugniet :-) Hier ook helemaal verliefd op mijn kruipend pamperpoepje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh jouw kleine Nena is er eentje 'full'-option zou ik zo denken. Op en top peuter, zo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Te schattig, die Nena. En idem voor die tricot print!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een kapoen, die kleine Nena! En ooo... dat snoetje op de laatste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuk broekje! om in te bijten die billetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Da's toch wel echt een kleine cutiepie hoor, die Nena!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een zalig meiske, in haar leuke broekje!
  Die kettingen en overal mee rondzeulen uit de kast, dat herken ik. Lola doet niet liever (en zij is al 4,5!). Wacht maar tot ze ook wil koken. Lola's favo bezigheid is tegenwoordig 'soep' maken, en daar moet dan alles in wat ze kan bedenken: nicnacjes, mosterd, mayonaise, water, hagelslag,.....en ik moet dan mee√ęten als het klaar is.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n lieveke! Leggings zijn zo makkelijk om in te spelen en ze heeft er een schoontje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een geweldig stijlvol aapje dat je daar hebt :-),
  nu zijn die apenkuren nog schattig en door dat snoeke komen ze er voorlopig nog mee weg, zo herkenbaar.
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen