maandag 26 oktober 2015

Bloggers For Life, doel 2!

Ons hartje, dat is groot genoeg om plaats te hebben voor 2 goede doelen. Dat eerste doel kon u al eens lezen. Een kindje verliezen is hartverscheurend hard.
Als moeder je kind niet kunnen geven wat je het graag zou geven is dat vaak ook.

Als je elke cent die je hebt in duusd stukken moet bijten, als je nooit het favoriete yoghurtje van je kind kan kopen omdat het te duur is, als je kind na een vakantie steeds moet zeggen dat ze geen pretpark ofzo bezochten omdat dat nogal veel centjes kost, als je kind vaak wordt uitgelachen omdat het geen mooie kleren heeft, als je kind geen vriendjes durft uit te nodigen thuis omdat het er altijd immens koud is omdat je geen verwarming kan betalen, als je kind vaak ziek is door het vochtige en tochtige huis omdat je voor jouw budget nu eenmaal niets anders kan vinden, dan breekt een moederhart. Niet alleen dat van die moeder in kwestie maar ook het mijne.

Elk kind zou zorgeloos moeten kunnen opgroeien en kansen krijgen. Maar dat is zeker niet het geval. Kansarmoede is gigantisch groot en een verraderlijke val.

Hoe oneerlijk is het dat in het ene gezin een geboorte zoiets vreugdevols is terwijl in een ander gezin dat gebukt gaat onder financiële problemen. Elke moeder zou toch moeten kunnen genieten van haar baby. Fijne kleine kleertjes aandoen, een badje geven, eten geven, fier zijn op je gekozen doopsuikertjes!.
Voor wie dat niet kan, is er Moeders voor moeders vzw.

Wat doen zij? erg veel!
Ouders met kinderen tot en met 12 jaar kunnen op hun beroep doen.  In principe vragen zij aan de moeders om langs te komen.  De VZW helpt echter ook alleenstaande vaders.  

Moeders die net bevallen zijn, krijgen een gratis geboortepakket. Met dit pakket kunnen de jonge moeders de eerste maanden hun baby's verwennen.  Aanstaande moeders die graag suikerbonen willen uitdelen na de bevalling, kunnen dit vooraf aanvragen.

Zwangere vrouwen kunnen zwangerschapskleding krijgen en nachtkleding met een kamerjas voor de ziekenhuisopname bij bevalling. 

Het zeephuisje werd op vraag van de moeders opgericht in 2000. Maandelijks wordt vanuit dit zeephuisje een verzorgingspakket verdeeld aan alle ingeschreven gezinnen. 
Enkele keren per jaar heeft elke familie ook recht op een pakket met bedlinnen en handdoeken. Hiervoor worden alle maten lakens, bedovertrekken, dekens, donzen, bad- en keukenhanddoeken, slaapzakken enz. verzameld.

Met het verzamelen van degelijk speelgoed trachten we de kinderen te verrassen bij speciale gelegenheden. 
Voor elk kind mag de moeder een verjaardagsgeschenkje aanvragen.  Daarnaast geven zij ook speelgoed mee bij opname in het ziekenhuis, ter gelegenheid van de eerste communie,...
Eénmaal per jaar wil Moeders voor Moeders alle kinderen verrassen met speelgoed ter gelegenheid van het Sinterklaasfeest. De Sint komt persoonlijk op bezoek en bezorgt samen met zijn vele Pieten, de kinderen een prachtige dag.  De voorbereidingen voor dit feest starten reeds in de zomer met de samenstelling van meer dan 800 speelgoedpakketten.

Elk gezin mag wekelijks een voedselpakket ophalen.
De samenstelling van een voedselpakket is afhankelijk van de voeding die we krijgen via verschillende kanalen.
Wekelijks wordt aan meer dan 500 gezinnen een voedselpakket ter beschikking gesteld.  Hierdoor bereiken zij meer dan 1600 volwassenen en kinderen.

In 1995 werd op vraag van onze moeders de resto-bébé opgericht voor de opvang en verzorging van de baby's.
In onze resto kunnen de mama's onder toezicht van onze vrijwilligers, hun baby een warm badje geven.  Verder kunnen ze ook een vers bereide, warme maaltijd geven aan hun kindje.  Na de verzorging blijven de baby's en kinderen slapen of spelen in de resto. De moeders wachten intussen in de ontmoetingszaal op hun voeding of materiaal, terwijl ze rustig iets kunnen drinken en iets kleins kunnen eten.
Wekelijks kunnen we rekenen op de hulp van een huisdokter die ons op vrijwillige basis bijstaat om moeders en kinderen medisch advies te geven.

U ziet, zeker ook een doel dat steun kan gebruiken!

Gezien mijn oorspronkelijke plan was om 22 mensen samen te brengen en we nu met 50 zijn, hebben we beslist om ook de centjes te splitsen en 2 doelen te steunen. Hoeveel we gaan kunnen geven per doel hangt af van jullie natuurlijk! Wij hopen op massale steun! Massaal veel verkochte lotjes! En massaal veel warme hartjes!

Nog maar enkele keren slapen en we beginnen eraan! Hou u al vast voor wat sneakpeaks!

10 opmerkingen:

 1. Hoe beter ik je leer kennen, hoe meer ik denk "gij straffe madam"!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fantastische goede doelen!! Natuurlijk doe ik mijn duit in het zakje.
  En ook wel benieuwd naar al die prachtige creaties!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fantastisch initiatief, beide goede doelen liggen me heel nauw aan het hart! Ik kijk dus uit naar het vervolg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mannekes, ook al weet ik (ongeveer) wat er volgen zal, toch vin dik het ook spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig mooi goed doel! Echt Annelies, straf wat je allemaal doet! Je hebt een hart van goud!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dubbel super mooi initiatief, Moeders voor moeders op zich en jullie idee met Bloggers for life!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kijk nu al uit naar al die prachtige creaties die zich de komende weken over blogland zullen verspreiden ... dat belooft !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. er staat blogland een mooie en hartverwarmende tijd te wachten :-) ik blijf erbij, wat een super initiatief!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een groot hart, die Liezewiezewoes! En dat is besmettelijk! Geef dat virus maar verder door!

  BeantwoordenVerwijderen