maandag 31 oktober 2016

Bloggers For Life 2016: het doel!

Iedereen kent jammer genoeg wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Ik kan maar hopen voor u dat die persoon dat vieze beestje heeft kunnen overmeesteren. Het is onbeschrijflijk hoe dat een leven kan gaan bepalen, wat het doet met een mens. Niet alleen fysiek, maar zeker en vast ook psychisch. De impact van de ziekte, de behandeling en zeker ook de aftakeling van je lichaam, dat is iets waar je door moet maar waar je niet altijd tegen gewapend bent, hoe sterk je ook denkt te zijn.  
 
Ik kon het jammer genoeg van dichtbij meemaken. Ik leerde de laatste maanden een pracht van een madam kennen. Ik kende haar al langer ‘van ziens’ en als ‘zus van’ een vriend. Maar erg persoonlijk was het niet, tot we een paar maand geleden elkaar vonden in een gezamenlijke 'missie' rond haar broer.  Zij zit momenteel in een strijd tegen borstkanker. Een onvervalste aanslag op je vrouwelijkheid. Want daar zit je dan, met vragen over je borsten die je misschien kan verliezen, bovenop het feit dat door de chemo je haar uitvalt. Dingen waarvan vrouwen net vinden dat ze hun vrouwelijkheid benadrukken komen in het gedrang. Die impact, dat psychisch aspect, is moordend. Je hele wereld davert, je trekt alles in twijfel, mensen van wie je dacht dat het vrienden waren laten je vallen omdat ze dat niet aankunnen. Terwijl zij dan niet eens de strijd moeten leveren. 
 De ‘nevenwerkingen’ van de chemo maken je ziekte ook zo belachelijk zichtbaar, je voelt je bekeken, aangestaard. Een vis in een bokaal.   
We besloten dan ook op zoek te gaan naar een goed doel rond kanker dit jaar. Een doel die helpt om de levensstandaard van mensen, in dit geval specifiek vrouwen, te verhogen.  
VZW Altijd Vrouw is een VZW die in heel BelgiĆ« werkzaam is.  Het is een vereniging die vrouwen met kanker steunt en hulp biedt. 
 
Tijdens de behandeling is alles steriel en koel, het medische aspect lijkt altijd het belangrijkste. Vrouwelijkheid wordt hierbij aan de kant geschoven. De VZW geeft vrouwen de kans tijdens hun behandeling bijvoorbeeld van een extra verwenmomentje te genieten door een massage, make-up-tips,… Er is een ruim aanbod van partners dat samenwerkt met de VZW, waaronder stylisten, schoonheidsspecialisten, haarinstituten, kappers, lingeriezaken, voedingsdeskundigen,… 
 
Allemaal zaken die je helpen je vrouwelijkheid toch terug te vinden, die ervoor zorgen dat je je weer even ‘normaal voelt’ in die zee van infusen, naalden en chemische troep in je lichaam.  
Dit is het doel dat we met Bloggers For life 2016 financieel gaan steunen.  
 
Vanaf 14 november gaan er opnieuw 4 weken 'veiling' van start. Het principe is hetzelfde van vorig jaar. Wij presenteren u op maandag 10 mooie handgemaakte stuks waarvoor je dan lotjes kan kopen. Per lotje, dat 2 euro kost, heeft u 1 kans om het stuk van uw dromen te winnen. De hoeveelheid lotjes die je koopt mag je helemaal zelf kiezen, hoe meer hoe beter lijkt me. De opbrengst gaat integraal naar de VZW Altijd Vrouw. Hoe u dan precies een lotje kan aankopen, dat leggen we u zeker nog uit bij de aanvang van de veilingen.  
 
Samen met jullie hopen we een mooi bedrag op te halen om zoveel mogelijk vrouwen in hun strijd tegen kanker een klein lichtpuntje te gunnen. 
Dat het al wat spannend begint te worden!

11 opmerkingen:

 1. Ohoh... Ik ben al heel erg benieuwd naar de verschillende'inzendingen'. Keep up the Good work ladies!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie zijn zo goed bezig, echt super. You go, girls!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slik, nu wordt het extra spannend. Een top-doel, me dunkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor dit mooie doel zet ik me vanavond graag achter mijn naaimachine. x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Blij dat ik me voor dit prachtig doel heb mogen inzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook ik ben heel blij dat ik me hiervoor mag engageren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw Annelies, ik kom hier nu pas kijken, en manman wat werken we voor een prachtig doel. Ik ben heel blij dat ik ook een beetje mag bijdragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve, lieve dames, jullie zijn geweldig!!! Wat zijn wij verheugd dat jullie onze vzw hebben uitgekozen als goed doel! DANKJEWEL! (PS sinds juli is onze naam veranderd van Altijd Mooi naar Altijd Vrouw)

  BeantwoordenVerwijderen