vrijdag 16 november 2018

start

Een nieuw leven jong, dat klinkt simpel. Dat is het niet, believe me. Dat is vallen en opstaan, en nog wat meer vallen, en hopen dat ge weer recht recht gekrabbeld zijt voor ge nog es tegen de grond smakt.

Het is veel geregel en veel organiseren. Het is veel vragen stellen en veel zaken blijkbaar vergeten. Het is niet goed weten wat ge dan moet aanvangen met fiscaal co-ouderschap, laat staan dat ge weet wat ge daarvoor in orde moet brengen. Dat is denken aan contracten van Electrabel, Telenet, Farys en weet ik nog veel wat nog.

Het is tellen en nadenken en nog wat tellen. Want wat betalen we nu ook alweer maandelijks aan vaste kosten? En wat mag ik niet vergeten bij te rekenen? Eten, dat is geen overbodige luxe zeker?
Schoenen wel blijkbaar. Zonde. Of toch de soort schoenen die ik graag kocht. En veel kocht.

Maar ik overdacht deze stappen wel allemaal duizenden keren. Ik telde vaak eens uit hoever ik met mijn loon alleen zou komen. Ik rekende uit wat ik dan op kant moet zetten voor jaarlijks terugkomende kosten zoals verzekeringen. Ik spring hier niet zomaar geheel blind in dat avontuur dus. Het gaat aanpassen zijn, ik weet dat wel. Maar het komt wel goed, dat aanpassen. Ik kan dat wel.

En ik krijg van mijn vrienden dus veel steun. Dat maakt ook heel veel. Nu enkel nog mijn ouders overtuigen dat ik me écht niet ga gedragen als een compleet losgeslagen idioot met een nieuwbakken cocaïneverslaving. Dat ze er maar gaan op moeten vertrouwen dat ik niet compleet zot ben.Tips iemand?

10 opmerkingen:

 1. Ik wens je veel geluk op je nieuwe levensweg, met achter elke bocht een #kleingelukske!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier stond vijf jaar geleden mijn leven ook op z'n kop, al was ik dan degene die werd "achtergelaten" met twee kinderen. Het was een vreselijke tijd, zeker het eerste half jaar, maar daarna was ik veel gelukkiger dan ik ooit was geweest. Dat hij is vertrokken, is het beste wat me uiteindelijk is kunnen overkomen. De relatie voelde al jaren niet goed meer, maar ik zou waarschijnlijk altijd blijven aanmodderen zijn. Nu zijn we dus vijf jaar verder, ben ik al een hele tijd samen met de echte man van mijn dromen met wie ik binnenkort mijn tweede kind krijg. Samen vormen we een fantastisch gezin van bijna zes! Dit had ik een aantal jaar geleden nooit geloofd, maar het kan verkeren, zeggen ze ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tips heb ik niet, maar dat een nieuw leven simpeler lijkt dan het is, dat voel ik zo hard. Van een heel andere orde maar met een vast even grote mix aan gevoelens. Vanuit de Kempen stuur ik je een envelopje vol liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You can do this girl !!

  De belofte van een 'daarna' die zoveel beter is....

  Volhouden !! Dikke knuffel !

  https://liebest.wordpress.com/2018/09/24/nee-het-gaat-niet/  BeantwoordenVerwijderen
 5. en ne keer samen snuiven, zou ze dat gerust stellen ;) Ik denk dat eens je over al het (praktische) geregel heen bent en jouw structuur daar in gevonden hebt, er weer heel veel kan. Tot dan doorbijten? oké niet echt een gouden tip maar die kan ik je helaas niet aanbieden, wel veel knuffels en duimen omhoog voor jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dikke knuffel meisje. Jij kan dit! Ik kon het ook, dan jij zeker.

  BeantwoordenVerwijderen