woensdag 7 november 2018

hello, denk ik

Dat het bijna een jaar geleden is dat ik een blogpost schreef. Het ontbrak me niet direct aan goesting of onderwerpen, eerder aan de moed om er aan te beginnen ofzo.
Het is hier geen geheim dat ik me al een jaar of 2-3 niet op-en-top voelde. Niet dat het zo rotslecht met me ging, maar er waren vrolijkere en gelukkigere jaren. Dat zeker. Maar die niet-zo-fijne-jaren, die kabbelden rustig verder. En ik werd daar rusteloos van. En moe.

Gelukkig had ik in de maanden dat ik steeds minder mezelf was, wel de steun van vrienden en vriendinnen. Mijn stevige basis, stuk voor stuk mijn rotsen in de branding. Mensen die me ook durfden zeggen dat ik steeds minder mezelf was. Ik ben hun daar dankbaar voor. Voor mij zijn het niet 'alleen maar' vrienden en vriendinnen. Ze hebben oprecht het beste met mij voor. Ze zien mij graag, onvoorwaardelijk. Ze zijn voor mij de chocoladeschilfers op de slagroom op die warme chocomelk. Die extra portie mozarella op mijn 4 stagioni. De verse zalm of tonijn van mijn sashimi. Ze zijn belangrijk. Onmisbaar.

Maar nu, nu geraak ik er wel. Met vallen en opstaan en met een serieus nieuw begin. En de steun van mijn vrienden. Na lang wikken en wegen werd er thuis besloten dat het na een relatie van 17 jaar het moment er is om elk onze eigen weg te gaan. Er zijn hele mooie jaren geweest die ik zeker koester. Onvergetelijke momenten en 2 mooie dochters. Maar op is op. Dus vanaf nu ga ik op weg naar mijn nieuwe leven, een nieuw begin. Hopelijk volgen jullie nog wat mee met mij.


9 opmerkingen:

 1. Wat schrijf je mooi over die lieve mensen rond je. Gelukkig gaan die mee in elke nieuwe weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent terug ❤️.
  Goede moed op je nieuwe weg, hopelijk met de tijd meer en meer lichtpuntjes langs je pad. Al zal het geen gemakkelijke keuze geweest zijn, wel fijn dat je zo goed omringd bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zal wel zijn dat je er geraakt, daar twijfelde ik nu geen seconde aan ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je nam deze beslissing duidelijk niet op één nachtje ... Een keerpunt is ook een nieuw begin en ik lees toch al een paar passages die zo duidelijk van jouw hand zijn! Dat stemt me gerust. Je komt er wel! Veel moed, er komen zeker opnieuw heel wat mooie momenten op je pad.
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijk geraak je er wel. Een nieuw begin, dat kan jij! X

  BeantwoordenVerwijderen