woensdag 9 januari 2019

handtekenen met betekenis

'Proficiat' kreeg ik van een aantal mensen te horen. Alleen weet ik niet goed goed hoe ik die proficiat in ontvangst moet nemen. Het is misschien wel een blijde gebeurtenis. Al is de aankomst van sinterklaas een toch net iets grotere blijde gebeurtenis vermoed ik.

Ik ging een maand geleden namelijk naar de notaris. Daar werd ik de eigenaar van mijn eigen huis. Volle eigenaar dus. Niet meer in onverdeeldheid. Het kot is heel van mij dus. Een meisjeshuis, zoals de dochters dat nu bestempelen. Ik ben dan nu de eigenaar van een meisjeshuis. En ja ik ben daar zeker en vast blij om. Blij dat ik mijn vertrouwde plek kon houden, de plek waar ik altijd graag heb gewoond. De plek waar ik thuis kwam met mijn meisjes toen ik ben bevallen. De plek waar ik hun eerste stapjes heb zien zetten. De plek waar familie en vrienden over de vloer kwamen. De plek waar toekomstdromen werden gemaakt.

Veel mensen vragen me of het wel een goed idee is om in datzelfde huis te blijven wonen. Of dat niet teveel herinneringen gaat oproepen. Of het niet te kwetsend zou zijn.Te confronterend.
Ik kan daar vol 'Nee' op antwoorden. Nee het is niet te confronterend, nee het is niet te kwetsend. Ik woon er nog steeds graag. En het gaat de basis worden van mijn tweede leven. Van Liezewiezewoes 2.0. Mijn tweede boek dat ik nu ga beleven.

Het is op die korte periode dat ik er alleen woon al meer 'mijn' huis geworden. Al meer een echt meisjeshuis. Met nog hier en daar een gebrek en iets dat moet gefixt of aangepast worden. Maar van een uitdaging is nog niemand dood gevallen.

3 opmerkingen:

  1. Proficiat, echt waar! Gelijk heb je om in jullie vertrouwde huis te blijven wonen. Mijn zus deed dit ook, vond dit zelfs het belangrijkste van alles, en is er zoveel jaar later heel gelukkig met haar nieuwe partner.
    Maar nu nog even jullie meisjeshuis, hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Al begint je stukje twijfelend, wat klink je verder krachtig! Je bent sterker dan je denkt ('t is een goei die het zegt, hoor ��)

    BeantwoordenVerwijderen