donderdag 2 mei 2019

lucky shot

"Vissen zijn vriendelijk en meelevend en passen zich heel gemakkelijk aan anderen aan. Jammer genoeg zijn ze soms wat overgevoelig en niet bepaald praktisch; ze zijn aan de mysterieuze en dromerige kant. Veel zelfvertrouwen hebben Vissen niet, maar ze zijn trouw aan hun vrienden en kunnen ook goed alleen zijn."

Onlangs kreeg ik dit tekstje doorgestuurd van een collega/vriendin. Ik slikte even en las het een tweede keer. En zat dan wat verbouwereerd voor me uit te staren. Het is best confronterend om een beschrijving van jezelf te zien staan dat blijkbaar 1 of andere pipo uit de Feeling heeft geschreven. Al klopt het niet helemaal. Ik ben alles wat ze hierboven zeggen, maar ben naast (misschien) soms wat overgevoelig wel enorm praktisch aangelegd. Enfin, een beetje verlies hebt ge altijd zegt mijn bomma.

Laat me nu wel een down-to-earth meisje zijn en niet geloven in dingen zoals een horoscoop. Ik vind het moeilijk te geloven dat pakweg 1/12 van de wereldbevolking deze karaktertrekken heeft, simpelweg omdat ze geboren zijn onder het sterrenbeeld Vissen. Maar wie ben ik om het ook in twijfel te trekken natuurlijk. Het punt is dat dit wel een treffende beschrijving is van mijn persoontje en dat vond ik op zijn minst gezegd wat bizar. En bizar, dat is dan wel weer iets wat ik leuk vind.

Ik was nieuwsgierig, zocht eens op welke sterrenbeelden de mensen hebben die ik graag heb en ging dat eens vergelijken met hun karakter. Ik hou het erop dat ze bij de Feeling nu gewoon een lucky shot hadden in de beschrijving van mijn karakter.


2 opmerkingen:

  1. Hahahaha, en toch lees je die brol altijd hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de leeuw anders ook perfect overeenkomen met mij! Of die nu in de Metro, de Flair of het godsdienstboek uit het tweede middelbaar stond.

    BeantwoordenVerwijderen