maandag 7 mei 2012

rapraprap

U kent dat wel, een gepland reisje maar nog niet hét rokske om mee te pakken. Of wel al een paar rokskes om mee te pakken maar net ene te kort! Dus werd er hier een stofke uit de kast gevist, en een rokske gemaakt.

Een simpel modelleke, dat ik al getekend had liggen, want tmoest rap gaan, ah ja want de volgende 2 dagen moet er nog met de 2 poezen naar de dierenarts gegaan worden, moet de valies van Mila die gaat logeren bij oma nog gemaakt worden, moet ik ook nog gaan werken, alles wat hier leeft nog een paar dagen van eten voorzien worden en moet er nog quality-time met Mila gespendeerd worden want ik ga da kindeke 6 dagen nie zien!!

En dan zit alles in elkaar, past ge de rok en ziet ge dat de rits er nie goed inzit, dat er rare plooien op uw gat zitten, die NIET van uw gat zelf afkomstig zijn maar wel degelijk van de stof die nie goed aan de rits zit. Dan bedenkt ge dat het al een sjans was dat de rok nog moest gezoomd worden en dat ge dus enkel de naad moet lospeuteren, die weliswaar ge-overlocked was ma kom.
Ok, na een uur alle locksel los gekregen, rits er weer goed ingezet, gezoomd, gepast en goedgekeurd! Uiteraard is het nu al bijna 23u15, moet ge binnen 6u45 weer al opstaan (gaan werken, remember!) want ge hebt aan de kleine beloofd haar nog 2 dagen van school te gaan halen, maar dan moet ge om 15u kunnen vertrekken van op uw werk, en da kan je alleen als ge om 7u ook al begint.
Toch nog snel rokske in de valies gestoken, samen met de 2 nieuwe t-shirts die ik nog rap in den JBC had gekocht en nog rap een paar extra schoenen bijgestoken omdat de andere schoenen nie op het rokske passen.

Dat maakt dan een totaal van 3 rokken, 1 jeansbroek 1 linnen broek, 2 topkes, 4 t-shirts, 2 truien, proper ondergoed, 5 paar schoenen en een dooskes vol oorringen en kettingen, om 6 dagen citytrip te overleven. Dat is wa veel misschien, alles weer de valies uit, selecteren en slim combineren moeten we doen! Plaats houden voor de aankopen ginder!Topkes weer de kast in, andere t-shirt genomen die op meerdere onderstukken past en 1 t-shirt die eigenlijk op niets paste weer de kast in, Ook een paar ballerina's weer de kast in. Ok, betere selectie.
Kijken naar het weerbericht van ons komende verblijfplaats, zien dat ze een paar dagen om en bij de 22-23 graden en volle zon geven. Topkes weer uit de kast, met een extra erbij, de valies in, paar ballerina's ook weer de valies in, gevolgd door een paar slippers. Dan zijn we nu al 00u15, moet ge binnen 5u45 al opstaan...
Ge bedenkt ook nog dat De Vent moet zijn selectie kleren nog moet maken... Misschien beter de grote sportzak nemen! Alles weer de valies uit, grote sportzak in.

En zo begin je dus doodmoe en vol stress aan je vakantie want ook de komende dagen zitten nog ongeveer zo in elkaar. Prikkelbaar? Wie, ik??

Maar eventjes los daarvan, in deze rok paradeer ik dus deze week rond:
Gezien het rap moest gaan is hij volledig op de overlock gemaakt, buiten het zomen. Ook geen paspelke aanwezig voor de snelheid van het project te bevorderen :) Ok dat is gelogen, de paspel lag klaar, ne groenen, ma ben hem gewoon effenaf vergeten tussen te steken!
Ook geen kunstige foto's of foto's in de volledige outfit, want alles zit al in mijn valies eh!

9 opmerkingen:

 1. Geen probleem, we wachten wel op een foto mét rok van op de bestemming :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, beetje gestresst maar. Troost je, als je op je bestemming aankomt, ben je dat allang vergeten! Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken die stress, ik heb net hetzelfde probleem als ik een valies moet pakken. Wat steek ik erin, wat gaat mee maar tis waar , eeenmaal op de bestemming, kom je helemaal tot rust en kan je genieten van je selfmade rokje, geniet ervan!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. schoon! En geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet ervan, en heel herkenbaar allemaal :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je berichtje lijkt in één adem geschreven te zijn :-) Laat die stress maar vallen als de vakantie begint! Enjoy! En da rokske mag mee, tis schone!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi stofke, geniet van je reisje!!!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha ik herken mezelf zo hard :) maar uhm 5 paar schoenen?? Alé ja zolang je er maar van geniet!

  BeantwoordenVerwijderen