maandag 18 mei 2015

Freestyler

Ik ben geen fan van georganiseerde stashbushing dingen, voor de simpele reden dat ik me dan verplicht voel om niets te kopen. En zie ik dan toch een 'schoon koopke', dan kan de autist in mij het niet aan dat ik die stashbushingregel zou hebben overschreden.
Ik doe daar dus niet aan mee, voor mijn eigen gemoedsrust. En zie ik een schoon stofke, koop ik het, nem.
Dat neemt niet weg dat ik toch probeer de stapel stof in de kast zoveel mogelijk aan te spreken in plaats van gewoon constant nieuwe dingen te kopen voor nieuwe projecten.

Mila, die heeft dus wel haar eigen zinnetje deze dagen, zeker wat betreft kledij. Ze haalde mijn hele stoffenkast leeg en legde alles waar ze een jurk uit wou, op een stapeltje. We kwamen zo toch op een schamele 8 stofjes... Waarvan 1 jeans, voor een broek. Maar gezien madam momenteel alle broeken bant, hebben we dus maar 7 stofjes over... Enkele jurken die ik maakte rond de herfst werden al te klein. Er moest dus wat gemaakt worden, ik kan het kind niet in haar bloot gat naar school sturen.

De stapel van Mila bevatte een Petit panneke. Eentje die ik minstens al een jaar heb liggen, geen idee meer waar ik die bestelde.
Gezien het zo een heerlijk zacht katoentje is, wou ik geen voering gebruiken. Om een ideale zomerse jurk te maken, lekker zacht maar luchtig.
Ik vind nog steeds dat ze met dit jurkje zo vreselijk mooi stond! (En nu ik dit bericht weer opsnor, vraag ik me af of dat patroon in haar maatje er nog zou instaan, in dat Japans boekje...). Ik wou dus nog eens een hemdjurkje maken. Want dat is mooi, handig en hoeft geen voering.

Ik nam het basispatroon van SVDHZ2 en paste die voorkant wat aan. Ik wou een mouwtje, iets langer dan de korte mouw die het boek bevat. Dus tekende ik de lange mouw en knipte die op goed geluk een stuk af. Uit het boek Homemade mini couture gebruikte ik het idee van de schulpenrand.
Het resultaat, daar ben ik content mee.De schulpenrand maakte ik 'biais-gewijs' vast aan de onderkant van de rok. Het patyroondeel van de rok is ook het standaardpatroon uit SVDHZ2, maar dan een goeie 10 cm korter geknipt. De hoogte van de schulpenrand dus.

Bij Veritas kocht ik fluoroze satijn biais. Ideaal dus om  de halslijn af te werken.

Bedenkelijk kijken is tegenwoordig een standaard uitdrukking in het Mila-full-option-pack.

De boord van de mouwtjes plooit ik wat om en stikte die vast. Om een soort omslagje te creëren. Geen idee of dat volgens 'de regels van de kunst' is gedaan, maar het is gedaan volgens mijn eigen kunstregels en dat is even goed.

Uiteraard ging kleine zus mee op wandeluitstap naar de geitjes. Dat ik haar voor de foto's van Mila op haar eentje tussen mijn benen moest knellen nam ik er maar bij.


 Knoopjes uit de voorraad. En na haar lofzang over het vastnaaien met de machine besloot ik dat ook nog eens te proberen. Ik bevestig, 't is een gemak!
 


Zussen samen op stap. Daar kan ik dan erg gelukzalig om glimlachen.

En ik besef ook hoe groot mijn kleine meid eigenlijk al is. Een echte jongedame. Met streken, kuren en een willetje. Maar soms ook ontzettend lief.

20 opmerkingen:

 1. Haha. Dat huis met die crépi tegen hadden wij 3 jaar geleden bijna gekocht. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke jurk, hier ook geen duidelijke stash busting regels. Ik houd op mijn blog bij wanneer ik voor het laatste iets kocht, soort AA meeting voor stofverslaafde dus en als ik de neiging heb iets te kopen moet ik eerst even mentaal mijn stoffenkast af om te zien of ik echt niet iets vergelijkbaars heb liggen. Als het die test doorstaat dan kopen ik het, zo bestelde ik dus vorige week 18 meter soft cactus... kan ik even vooruit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uw dochter ziet er prachtig uit. Ja het gaat zo snel. Ik moet er niet aan denken dat die van mij al zo oud worden als Mila!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben fan; van het stofje (ligt hier ook), van het model (ga ik afkijken van jou) en de dochter (al voor drie vierde rebel, dus ook dat komt in orde ;). Schoon gedaan!
  En bekijk het positief... je mag nog zes jurken maken voor de dame! En dan gaat ge eens samen op stoffenjacht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jep, want bij nadere inspectie va nde kast bleken er nog 2 broekjesstoffen bij te liggen! Die gezamenlijke shoppingtrip komt er dus snel aan!

   Verwijderen
 5. Oh wat doet het me deugd te zien dat Mila weer mag stralen in een heel mooi jurkje van jouw hand! Die streken, dat gaat in golfbewegingen (dat is één van de zekerste zinnen die al eens uit de mond van mijn man, de pedagoog ;) kwam!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kleuren in dat stofje... ❤️
  Die geschubte zoom ... ❤️
  En die zussen hand in hand ... ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. merci, ik doe m'n best, al heb ik heen fotografie-genen :D

   Verwijderen
 8. Ik wou het ook al zeggen, wat wordt Mila groot ! (maar Nena ook !) Deze kleurrijke jurk staat haar ook zó mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schoon in drievoud: stofje, jurkje, dochters!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geslaagde freestyle! Mila mag dan een rebel zijn, smaak heeft ze wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een heel mooi en vrolijk jurkje!
  Tof gedaan :)

  Creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tof gedaan! En mooie foto, van jouw twee dochters hand in hand op stap. Ik kijk al uit naar het moment dat Ernestje kan lopen, dan maak ik gegarandeerd ook veel van die zulke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen