woensdag 24 augustus 2016

Soldiers of Love en krekels op stekels

Zo rond mei-juni begint bij mij de festivalmicrobe lustig te kriebelen. Vaak is Pinkpop al geweest en is het aftellen naar Rock Werchter.
Dat kan de hel zijn, zo een festivalweekend, of in ons geval na de komst van de kinderen, -dag.
De hel dan vooral als het water giet, je tent een beetje onder loopt en al je kleren toch half nat zijn ondanks dat ze in plastiek zakken zaten. De hele wei is een moederpoel, je verloor er al minstens 1 schoen in en neerzitten in die modder is eigenlijk geen optie want je laatste propere broek heb je al aan. Gegarandeerd heb je in je vriendengroep een zager mee die steen en baan klaagt over het weer. Dat het toch wel erg nat is en om alle clichés te omvatten, dat het geen zomers meer zijn gelijk vroeger.

Maar zo een weekend of dag kan ook hemels zijn. Een blauwe hemel, een frisse pint in een bekertje dat niet kapot is, een perfect gebakken festivalfriet, een zalig optreden en je favoriete groep die net als allerlaatste dat nummer speelt waar je op hoopte. Met bergen slappe lach hebben, volledig me zijn in een optreden en je compleet laten gaan, chillen op een stuk plastiek dat dient als verzamelplek van volk en gerief dat mee is.

Ik doe dat graag, festivallen. Ik had dan ook gigantisch veel spijt dat ik dit jaar niet op Rock Werchter was. Nog steeds geen idee hoe dat is gekomen. Twijfelen over welke dag, dan wel, dan toch niet, misschien beter Pinkpop? Of toch gewoon Werchter?
Maar er werden geen kaartjes gekocht en de verkozen dagen bleken uitverkocht.

Ik werd dan ook compleet overdonderd door een laat gevoel van FOMO, toen werchter gedaan was. Zo erg dat ik begon te zagen gelijk een klein kind. Ik wou naar Pukkelpop, nah. De Vent, die kon geen verlof meer nemen, dus zocht ik een stoere chick om me een dagje te vergezellen naar Kiewit.
Ticketjes voor de donderdag werden gekocht en er werd verlangend uitgekeken naar een top festivaldagje!
Stik al die vlagjes eens bij elkaar zeg...
 
Petit Bazaar werd ingekleed in kerstsfeer. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met een beetje HoHoHo-sfeer!

Waarom zijn alle kerken niet roos en opblaasbaar?

Festivalfood gaat er ook wel op vooruit. je moet niet persé nog dagen leven op een dieet van frieten, durum en hamburgers. In het FoodWood stonden veel foodtrucks met echt lekkere dingen!
 
Al kon je in deze foodtruck insectenspul kopen. Een potje wormen, een meelwormloempia en een krekel op een stekel. Een beest op een satéstokje dus. Niet direct mijn ding al was die krekel op die stekel wel grappig gekozen.
 


Maxi relaxi op ons gat.
 

Ooooooh Alex...
 

Ooooooo Miles...

 
En een applausje voor wat no doubt de grappigste marketingvergadering ooit moet geweest zijn. De reclamecampagne om je vuilnis niet gewoon op de wei te gooien maar in de vuilnisbakken was subliem!
 
Omdat ik precies ook vond dat 'eentje geentje is' werd er de week van het festival nog beslist ook zaterdag te gaan. Met mijn harem mannen deze keer, die volgens haar waren uitgekozen volgens kwaliteit en niet kwantiteit. Ik kan dat bevestigen
Ik weet dat de juffrouw al jaar en dag op Pukkelpop zit, het kwam er alleen nog nooit van haar eens in het echt te zien. Haar blog was zowat de eerste ooit die ik las en ik deed ook werkelijk een beetje pipi in mijn broek van het lachen. Nog steeds de grootste zonde van vorig jaar, dat ze stopte met bloggen.  Maar ik mocht har dus nu wel even in het echt zien! Better stuff dus.
 
Na 5 minuten stonden we op petit bazaar mee te dansen op All I want for Christmas is You van ons Mariah, na 10 minuten besloten we dat het tijd was dat we zelf maar eens moesten optreden op Pukkelpop. Enter Jingle Jam, een soortement van karaokebar maar dan met 2 echte gitaristen en een echte drummer. Omdat het allemaal al wat vrolijker mag zijn ten tijde van een festival kozen we voor Soldiers of Love, inclusief de dancemoves uiteraard.
Zingen uit volle borst, met dancemoves en met publiek, het is eens wat anders dan alleen pinten drinken.
Om maar te zeggen, misschien is het niet slecht dat de juffrouw en ik ver weg van elkaar wonen. Want als wij samen zouden unleashed worden, het zou vonken geven zeg ik u.
 

 Mijn kwalitatieve harem
 


 Ooooh Sam....
 
 Aanvulling van vriendjes iets later op de dag.
 
 Ertebrekers
 
 oooooh Max...
 

 
Dat ik nu mijn festivalzomer op het gemakske ga afsluiten. Ik kan al een beetje uitkijken naar volgend jaar. Of zoals Nena, naar de editie van 2029.
 
 

4 opmerkingen:

 1. Topverslagje! Ik heb er ook weer zo'n deugd aan gehad, thanks! xx (en mijn golden festivalsshoes vereeuwigd op je blog: oehoe!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, geweldig! heel plezant om dit te lezen!! op naar volgend jaar!! of ergens in de nazomer misschien? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook fan van de juffrouw, echt jammer dat ze stopte met bloggen.
  Leuk verslag, je hebt je duidelijk geamuseerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 2029! Haha, keep on dreaming! Als ze een beetje op de mama en papa lijkt, staat ze op haar 15e al op haar eerste festival ;-)! Onder het mom "feestbeest in the making".
  Mijn festivaldag op Werchter zag er iets minder zonnig uit, maar dat bederft toch nooit de pret he! Echt relaxen zo'n dagje op de wei met goeie muziek en lekker eten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen