woensdag 22 november 2017

Winterkonijntjes

Ja ik naai nog. Nog relatief vaak. Als mijn kinders kleren nodig hebben. Ik ben niet zo aan het duusd stukken naaien die vervolgens niet uit de kast komen. Ten eerste is dat nogal ecologisch onverantwoord en ten tweede is mooie stof niet goedkoop waardoor het ook belachelijk duur zou zijn om al dat ongedragen gerief te laten verpieteren in de kast. 

Maar kijk, een naaigelegenheid dring zich op. Nena groeit blijkbaar, en het kind haar jurken leken eerder iets weg te hebben van korte tunieken. En ik ben niet zo zot fan van tunieken. Meestal dan.
Nieuwe kleren dus. En hey, de semi-lelijke-met-slecht-licht-foto’s-nog-steeds-gepakt-aan-mijn-keukenkast krijgt u er gratis bij! Mijn handelsmerk enal eh.

Ik maakte ergens in september een vilette-jas voor mijzelf (topjas werd dat! wie weet heb ik ooit goesting daar foto’s van te pakken. Stel je voor!)  met een ongelooflijk schoon stofje uit de stoffenkamer. Toen ik daar dan toch was en elke rol stof van dichtbij bewonderde, viel m’n oog op een lichtroze stof met konijntjes en op een roze-met-gouden-spikkeltjesstof. Perfect voor Nena. Niet alleen zitten we nog steeds in de roze fase, het blinkt dan ook nog eens én er waren konijnen. Scoren in het drievoud. 

Dat moest hier rap gaan dus veel moeite deed ik niet. Ik nam het al getekende en geknipte maar verder werkloze patroon van Tiny, knipte stof en stak het ding in elkaar. Blij kind als resultaat. Blije moeder ook. Weer een tuniek minder in de kast.  


Veel meer valt daar niet over te zeggen. Behalve dan dat het stofke eentje is van Cotton + Steel en dat het kei schoon is, maar ook wel kei slecht strijkt.

3 opmerkingen:

 1. Ik volg je redenering he-le-maal! Hoe kan je nu elke week iets nieuws voor je kind naaien, waar ze binnen de kortste keren dus uitgegroeid zijn.. die krijgen dat toch allemaal niet afgedragen?? Ik kan me daar serieus aan ergeren. Ik naai als het 'nodig' is (bij gebrek aan passende kleren of als uitlaatklep voor mezelf) en liefst van al probeer ik te consuminderen (wat niet altijd strookt met oooo dat mooie stofje wil ik ook). Fan van je schrijfsels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor de 'tienerdochter' ben ik ook even in naaipauze gegaan, ze vindt het leuk dat ik voor haar naai, maar ook dragen, dat is op dit moment een drempel te ver.
  Ik dacht inderdaad dat jij niet meer aan naaien toekwam en ben wel heel curieus naar jouw Vilette! 'FOTO'S, FOTO'S, FOTO'S ...' please!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ge zijt een vrouw naar mijn hart; ik naai ook niet meer dan nodig -- helaas is het nog altijd nodig, ik mestte de onzedige stukken uit haar kast en euh, ik moet precies méér wassen ;). Ik ben ongelooflijk curieus naar die Vilette, maar hé, dit snoezig winterkonijn is een erg plezante afleiding <3

  BeantwoordenVerwijderen